معدن و کارخانه آبترش رفسنجان
معدن باریت آبترش دارای پروانه بهره برداری به شماره 10/153151 مورخ 1385/07/30 با اعتبار 15 ساله و میزان ذخیره قطعی 220.000 تن و ظرفیت اسمی استخراج سالیانه 30.000 تن و به مساحت 7/11 کیلومتر مربع می باشد که در سال 1401 پروانه بهره برداری اصلاح و مجددا صادر گردید. . با عنایت به کم عیار بودن کانسنگ باریت این معدن واحد فرآوری در حدود 12 کیلومتری معدن و در نزدیکی جاده اصلی کرمان رفسنجان در اوایل دهه 1390 جهت پرعیارسازی کانسنگ معدن فوق الذکر احداث شده است.
باعنایت به اطلاعات حاصله از عملیات معدنکاری و احتمال وجود برخی عناصر با ارزش از جمله سرب و نقره، ضرورت انجام عملیات اکتشاف حین استخراج با کمترین هزینه ممکن از آذرماه سال 99 در دستور کار قرار گرفت. در سال 1400 انجام اکتشاف تکمیلی در محدوده باریت آبترش ( تهیه نقشه زمین شناسی، حفر ترانشه، انجام عملیات ژئوفیزیک) در دستور کار بود که تمامی آنها عملیاتی شد.در مرحله مطالعات اکتشافی و ژئوفیزیک انجام شده در این معدن، ذخیره های عدسی سرب در اعماق این معدن شناسایی شدند که با مغزه گیری و حفاری اکتشافی تعیین ذخیره و کیفیت انجام خواهد شد و با توجه به همراهی نقره با کانی زایی گالن امید به این می رود در اعماق معدن همراه با سرب مقداری مناسبی نقره نیز یافت شود.
در مجاورت معدن به منظور فرآوری و پر عیار سازی باریت کارخانه احداث شده است که به روش میز های لرزان کار تولید کنسانتره باریت با وزن مخصوص 4.20 را انجام میدهد و در برنامه هست با راه اندازی بالمیل نصب شده تولید پودر مبکرونیزه باریت نیز بزودی آغاز گردد.
عمده مصرف باریت تولیدی شرکت در حوزه گل حفاری می باشد که مشتریان این حوزه متقاضی هستند و بخشی نیز به کشور عراق صادر می گردد.