این جلسه با هدف بررسی وضعیت معادن و کارخانجات تولید پودر میکرونیزه بنتونیت و زمینه های سرمایه گذاری شرکت صنایع تولید پودر بندرامام در شهرستان سرایان و همچنین نحوه ایفای مسئولیت های اجتماعی در این منطقه کم برخوردار در روز سه شنبه مورخ 12 دی ماه 1402 با حضور سید یاسر رضوی فرماندار شهرستان سرایان ، حجت الاسلام کشفی امام جمعه شهرستان سرایان، مهدی اکبری شهردار شهر سه قلعه ، جعفر کریمی رئیس شورای اسلامی شهر سه قلعه ،محمد شعوری مدیرعامل شرکت برگزار شد.

شعوری مدیرعامل شرکت پودر بندر امام در ابتدای جلسه ضمن خیر مقدم به مهمانان خلاصه گزارشی از وضعیت استخراج معادن و میزان تولید کارخانجات پودر میکرونیزه فعال در استان خراسان جنوبی و شهرستان سرایان ارائه نمود.

وی با اشاره به این موضوع که کمتر از 60 درصد معادن بنتونیت به طور اصولی در حال استخراج هستند و همچنین کارخانجات تولید پودر میکرونیزه نیز با ظرفیت حدود 660 هزار تن در سال بدلیل کاهش تقاضای پودر بنتونیت از جانب گندله سازان فولادی نتوانسته اند با ظرفیت کامل کار کنند .

در ادامه رضوی فرماندار شهرستان سرایان با اشاره های به ذخایر غنی و بی نظیر بنتونیت در این شهرستان خواستار مشارکت شرکت صنایع تولید پودر بندرامام به نمایندگی از هلدینگ صدرتامین و شستا در ایجاد شهرک تخصصی بنتونیت، پژوهشکده و مرکز نوآوری بنتونیت و تعریف پروژه های توسعه ای تولید محصولات هایتک بر پایه بنتونیت شد و تاکید کرد که سیاست استان جلوگیری از هرگونه خام فروشی معادن بنتونیت است و معطل ماندن پروژه احداث کارخانه تولید پودر میکرونیزه طی سه سال گذشته توجیهی ندارد.

کریمی رئیس شورای اسلامی شهر سه قلعه در این جلسه بیان داشت استمرار وضعیت فعلی معادن و خروج کلوخه از استان با تریلی و تردد ماشین آلات سنگین در جاده های استان و شهرستان منجر به تخریب و کاهش عمر مفید جاده ها شده و موجبات آزار و اذیت اهالی روستاها و بخش های همجوار معادن را فراهم نموده است. ایشان خواستار مشارکت بهره برداران معادن بخصوص شرکت صنایع تولید پودر بندر امام بعنوان صاحب بزرگترین ذخیره معدنی بنتونیت استان در احداث و نگهداری جاده های شهرستان در قالب مسئولیت اجتماعی شد.

اکبری شهردار سه قلعه با اشاره به زمین در اختیار گذاشته برای احداث کارخانه از طرف شهرداری و سایر همکاری های بعمل آمده تاکید داشتند در اسرع وقت (ممکن) کلنگ زنی پروژه آغاز و زمینه های اشتغال جوانان بیکار منطقه فراهم گردد.

در انتهای جلسه مدیرعامل شرکت صنایع تولید پودر بندر امام  ضمن اشاره به مشکلات سهامداری شرکت و عدم اعلام آمادگی یکی از سهامداران عمده برای تعیین تکلیف مشارکت در افزایش سرمایه شرکت بیان داشتند با توجه به کاهش تقاضای مصرفی بنتونیت جذبی از طرف صنعت گندله سازی فولاد و ظرفیت خالی کارخانجات بومی مستقر در استان و استان های کرمان و اصفهان، احداث کارخانه جدید با ظرفیت پیش بینی شده 100 هزار تن در سال از توجیه اقتصادی دور شده ضمن آنکه اضافه شدن کارخانه جدید منجر به تعطیلی تعدادی از کارخانجات خصوصی بومی که کلوخه مورد نیاز خود را از معدن بنتونیت این شرکت تامین می کنند خواهد شد .  بنابراین نگاه شرکت به مقوله بنتونیت فراتر از تولید پودر میکرونیزه بوده و در زنجیره تعریف شده تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر از جمله کودهای بنتونیتی ،بنتونیت فعال و رنگبر، نانوکلی ها و محصولات صادراتی بنتونیتی را با همکاری مراکز تحقیقاتی دانش بنیان از جمله پارک علم و فن آوری دانشگاه بیرجند و انجمن بنتونیت کشور در دستور کار قرار دارد که با رفع مشکلات سهامداری به سرعت اجرایی خواهد شد.

ایشان همچنین در رابطه با درخواست های مسئولین برای ایفای مسئولیت های اجتماعی بیان داشتند که متناسب با بودجه در اختیار و با هماهنگی سهامدار عمده سعی خواهند نمود در کمک به احداث و مرمت جاده های دسترسی به معادن و سایر زمینه های اجتماعی نهایت همکاری را داشته باشند .