معرفی معادن و کارخانجات شرکت

معدن بنتونیت دوست آباد سرایان

معدن بنتونیت دوست آباد دارای پروانه بهره برداری به شماره 5067/1031 مورخ 15/04/1384 با 15 سال اعتبار که در سال 1400 با پثیگیریهای صورت گرفته اصلاح ذخیره صورت گرفت و میزان ذخیره قطعی معدن به 3.6 میلیون تن قطعی و ظرفیت پروانه بهره برداری 200 هزار تن در سال افزایش یافت.

این معدن در حال حاضر از نظر ذخیره قطعی و ظرفیت استخراج سالانه بعنوان بزرگترین معدن بنتونیت کشور و خاورمیانه به شمار می آید و از نظر تنوع محصولات بنتونیتی امکان استخراج انواع بنتونیت های سدیمی، سدیمی- کلسیمی و پتاسیمی را دارا می باشد.

شرکت صنایع تولید پودر بندر امام در استان خراسان جنوبی دارای دو فقره پروانه بهره برداری از معادن بنتونیت و یک فقره محدوده اکتشافی است. در حال حاضر با بهره برداری از معادن بنتونیت دوست آباد و چنگ رقش  این شرکت بعنوان دارنده بزرگترین ذخیره و پروانه بهره برداری بنتونیت کشور و خاورمیانه محسوب می شود و بالغ بر 20 درصد کلوخه بنتونیت مورد نیاز کارخانه های تولید پودر که به مصرف گندله سازی فولاد می رسد را تامین می نماید.

این شرکت با در اختیار داشتن معادن فوق الذکر و محدوده اکتشافی نوغاب و همچنین با برنامه ریزی توسعه محدوده های معدنی  در حوزه خاکهای صنعتی به خصوص بنتونیت در سطح استان خراسان جنوبی در سند تحولی و برنامه های راهبردی پنجساله، برنامه ریزی های لازم برای احداث کارخانه تولید پودر میکرونیزه و تولید محصولات دانش بنیان با ارزش افزوده بالا از جمله نانوکلی ها، کاتالیست ها، بنتونیت فعال برای مصارف ریخته گری و آرایشی بهداشتی، دارو سازی، ایجاد پلیمر های خاص و … را با تاسیس مرکز فن آوری و تحقیق و توسعه با همکاری مراکز پژوهشی و دانشگاهی کشور در دستور کار قرار داده است .

  • این معدن در 24 کیلومتری محور سه قلعه به بیرجند واقع شده و مساحت این معدن حدود 9 کیلومترمربع است.
  • بزرگترین معدن بنتونیت ایران و خاورمیانه با ذخیره 3.6 میلیون تن و ذخیره احتمالی بیش از 15 میلیون تن
  • با ظرفیت استخراج و تولید و بلندینگ 200 هزار تن انواع بنتونیت

 

بنتونیت سدیم دار تولیدی شرکت بر اساس استاندارد  ASTM دارای جذب آب بیش از 6 برابری است که در صنایع گندله سازی، تولید مکمل های خوراکی دامی و خوراک دام، بستر حیوانات خانگی، خطوط ارت، صنایع رنگبری، ایزوگام و … هم اکنون مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین قسمتی از بنتونیت سدیمی تولیدی که سفید پخت بوده و درخشش و سفیدی آن بعد از پخت در دمای بیش از 1250 درجه 75 درصد است در صنایع لعاب سازی کاشی و سرامیک سازی استفاده می شود.

بخشی از بنتونیت تولیدی معدن دوست آباد استاندارد بنتونیت حفاری API را دارا می باشد که در تولید گل حفاری مورد نیاز حفاری چاه ها ی نفت و گاز کاربرد دارد در حال حاضر بخش از این بنتونیت به کشورهای امارات و عربستان و سایر کشور های حاشیه خلیج فارس صادر می شود .

کارخانه تولید پودر میکرونیزه ماهشهر

این کارخانه درسایت یک  منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی واقع شده است دارای 27 هزار مترمربع زمین محصور، سالن تولید، انبار محصول، محوطه مناسب برای انبار نمودن مواد اولیه، ساختمان اداری و باسکول می باشد. همچنین دارای دو خط تولید جهت تولید انواع پودر میکرونیزه مواد معدنی می باشد. خطوط تولید مذکور دارای دو دستگاه آسیاب ریموند ساخت کشور هندوستان، دو خط خردایش جداگانه برای خردایش مواد معدنی مختلف مخصوصا باریت و بنتونیت، سیلوهای ذخیره و امکانات بارگیری و بسته بندی بعلاوه کمپرسور با سایر تجهیزات جانبی مورد نیاز می باشد. این دو خط تولید طی سالهای 1380 الی 1382 احداث و راه اندازی شده است.

ظرفیت اسمی کارخانه با فرض فعال بودن دو خط تولید باریت و بنتونیت همزمان، تولید  60.000 تن انواع پودرهای میکرونیزه است.

شرکت صنایع تولید پودر بندر امام یک واحد کارخانه تولید انواع پودر میکرونیزه بنتونیت، باریت و… در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندر امام دارد که توانایی تولید انواع پودر های میکرونیزه را فراهم کرده است. با توجه به جانمایی ویژه این واحد در منطقه ویژه اقتصادی،این مجموعه پتانسیل خوبی جهت پودر خاک های صنعتی در ایران و صادرات آن به کشور های حوزه خلیج فارس را فراهم نموده است.

شرکت صنایع تولید پودر بندر امام به واسطه داشتن سهامدار خارجی(شرکت اپیکوی امارات) از پتانسیل ها و ظرفیت های بالقوه برای انجام صادرات محصولات تولیدی (باریت و بنتونیت) به کشورهای حاشیه خلیج فارس برخوردار است که این امر از مزیت های رقابتی شرکت محسوب می شود.

 

معدن و کارخانه فرآوری آبترش رفسنجان

معدن باریت آبترش دارای پروانه بهره برداری به شماره 153151/10 مورخ 30/07/1385 با اعتبار 15 ساله و میزان ذخیره قطعی 220.000 تن و  ظرفیت اسمی استخراج سالیانه 30.000 تن و به مساحت 7/11 کیلومتر مربع می باشد که در سال 1401 پروانه بهره برداری اصلاح و مجددا صادر شده است. با عنایت به کم عیار بودن کانسنگ باریت این معدن واحد فرآوری در حدود 12 کیلومتری معدن و در نزدیکی جاده اصلی کرمان رفسنجان جهت پرعیارسازی کانسنگ معدن فوق الذکر احداث شده است. ظرفیت اسمی کارخانه تولید حدود 20 هزار تن کنسانتره باریت از کلوخه ورودی معدن آبترش می باشد.

باعنایت به اطلاعات حاصله از عملیات معدنکاری و در جهت تدقیق ذخیره و احتمال افزایش آن، با استفاده از مشاورین ذیصلاح انجام عملیات اکتشاف حین استخراج و تهیه نقشه زمین شناسی، حفر ترانشه، انجام عملیات ژئوفیزیک در دستور کار قرار گرفت.

  • واقع در 55 کیلومتری محور کرمان به رفسنجان با ذخیره قطعی 220 هزار تن و ظرفیت تولید 30 هزار تن در سال
  • تخلیص و پرعیارسازی باریت با کمک میز های لرزان در کارخانه فراوری باریت رفسنجان .
  • در مرحله مطالعات اکتشافی و ژئوفیزیک انجام شده در این معدن، ذخیره های عدسی سرب در اعماق این معدن شناسایی شدند که با مغزه گیری و حفاری اکتشافی تعیین ذخیره و کیفیت انجام خواهد شد و با توجه به همراهی نقره با کانی زایی گالن امید به این می رود در اعماق معدن همراه با سرب مقداری مناسبی نقره نیز یافت شود.

 

معدن بنتونیت چنگ رقش

  • دارای مساحت 6 کیلومتری و ذخیره قطعی 200 هزار تن و ذخیره احتمالی 2 میلیون تن
  • واقع در مجاورت معدن بنتونیت دوست آباد و برخورداری از طیف متفاوت بنتونیت
  • ظرفیت استخراجی 20 هزار تن در سال

محدوده اکتشافی نوغاب

  • واقع در شهرستان قائن و 100 کیلومتری شهر قائن و 70 کیلومتری شهر سرایان
  • فازهای مطالعاتی شناسایی، پی جویی، عمومی و تکمیلی
  • واقع در زون کائولنی شرهستان های سرایان و قائن و شناسایی اولیه دگرسانی خاک های صنعتی و احتمال وجود کائولن